REGULAMIN KONKURSU KULINARNEGO NA „NAJLEPSZĄ POTRAWĘ Z RYBY”
rozgrywanego podczas „Święta Ryby i Tataraku” w dniu 5 czerwca 2022 roku
- Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest przygotowanie potrawy, w której głównym składnikiem jest ryba.
- Rodzaj potrawy jest dowolny i zależy tylko od pomysłowości i umiejętności kulinarnych uczestnika konkursu.
- Konkurs adresowany jest do osób fizycznych, stowarzyszeń, kół gospodyń wiejskich działających na obszarze terenu Powiatu Tomaszowskiego.
- Uczestnicy konkursu zgłaszają się do udziału w konkursie poprzez wypełnienie deklaracji, która stanowi załącznik do regulaminu.
- Deklarację należy dostarczyć do dnia 30.05.2022 r. do Gminnego Ośrodka Kultury
w Krynicach. - Gotową potrawę należy dostarczyć w dniu 5 czerwca 2022 r. o godz. 16.30 do namiotu Organizatora podczas imprezy „Święto Ryby i Tataraku.”
- W dniu konkursu Organizatorzy powołają Jury, które dokona degustacji potraw i wskaże najsmaczniejszą potrawę z ryby biorąc pod uwagę:
– smak potrawy,
– wygląd potrawy,
– pomysłowość podania.
8. Uczestnicy w przypadku przyznania nagrody zobowiązują się do podpisania listy odbioru nagród.
9. Zwycięzcy konkursu otrzymają nagrody finansowe o łącznej wartości 700 zł.
10. Organizator konkursu: Gminny Ośrodek Kultury w Krynicach.
11. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć
i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu. Osoba zgłaszająca swoje uczestnictwo do konkursu wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych (zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych, tekst jedn. Dz. U. 2018 poz. 1000 z późn. zm.)
12. Organizator zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w materiałach i kampaniach promocyjnych.
13. Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte
w regulaminie.
14. Niniejszy regulamin jest jedynym określającym zasady konkursu.
15. Wszystkie kwestie, których nie obejmuje niniejszy regulamin ustala Organizator.
Zapraszamy do udziału i życzymy wielu pomysłów!